Ideale zoekwoorddichtheid

Zoekwoorddichtheid is het percentage dat een zoekwoord of zoekterm op een pagina van je website staat in vergelijking met het totale aantal woorden op de pagina. Wat is nu de ideale zoekwoorddichtheid percentage om de ranking van een pagina te verbeteren? Naar mijn mening is er geen ideale zoekwoorddichtheid. Er bestaat niet zoiets als een standaard voor een optimale zoekwoorddichtheid. Als dat er zou zijn, dan zouden we allemaal op nummer 1 in Google staan, toch?

Keyword stuffing

Ik ben van mening dat er niet een bepaald percentage zoekwoorden in de content van een pagina terug moet komen om heel hoog te ranking in de zoekmachines. Google kun je zeker de laatste jaren niet zo makkelijk meer voor de gek houden als vroeger. Sterker nog, het is steeds belangrijker om goed uit te kijken dat je een pagina niet te veel voorziet van de voor jou belangrijke focus zoekwoorden. Doe je dat volgens Google teveel en ook nog eens in de belangrijkste elementen? Kijk dan uit dat je niet een Google penalty krijgt. Pas op dat je niet ongemerkt bezig bent met keyword stuffing!

Schrijf natuurlijke content

Wat moet je dan doen, hoor ik je denken? Schrijf ten eerste je content voor de lezer. Je weet naar aanleiding van een eerder uitgevoerd zoekwoorden onderzoek en content plan voor welke zoekterm je de pagina goed vindbaar wil maken. Natuurlijk heb je deze term in je achterhoofd als je de tekst schrijft/herschrijft.

Ik tel nooit de zoekwoorddichtheid van de pagina’s die ik schrijf of herschrijf. Waar ik wel naar kijk is om voldoende content te schrijven, zo’n 4-5 alinea’s op een pagina. In een paar belangrijke elementen plaats ik de zoekwoorden of gerelateerde zoekwoorden. Als de tekst er nog steeds natuurlijk uitziet, ben ik tevreden.

Heb je hulp nodig van een SEO freelancer, bel of mail dan kunnen we je helpen met het schrijven van goed vindbare en natuurlijke content!