Selecteer een pagina

Google Shopping

De belangrijkste trend op het gebied van online advertising is waarschijnlijk wel Google Shopping. De hoeveelheid zoekopdrachten op Google naar producten nemen nog steeds enorm toe. Google Shopping is daarbij niet meer weg te denken. Via Shopping kun je als bezoeker gemakkelijk het product dat je zoekt vinden, maar vooral ook vergelijken met andere aanbieders. Buro Foss is Google Partner en gespecialiseerd in het Zoeknetwerk, Display, Video en Shopping advertenties.

Waarom is Google Shopping voor webshops zo belangrijk?

  • Het gebruik van Shopping door online kopers is de laatste jaren enorm toegenomen.
  • De conversieratio van Shopping advertenties ligt veel hoger dan de conversieratio van normale advertenties.

Om even je geheugen op te frissen, vind je hieronder een video dat je vertelt wat Shopping inhoudt.

Je Shopping campagnes optimaliseren

Zorg ervoor dat je de campagnes goed instelt en natuurlijk regelmatig optimaliseert, zo houd je de kosten in bedwang en zorg je voor een mooie conversiepercentage. Voor Google Shopping campagnes zijn er ook steeds meer mogelijkheden om te optimaliseren. Een belangrijk punt is dat de productfeed voor je campagnes zo optimaal mogelijk wordt samengesteld en ingediend. Google heeft diverse standaardeisen opgesteld, maar zorgt ook dat andere specifieke gegevens zoals materiaal of kleur ook in de productfeed worden opgenomen. Google kan het aanbod van de producten optimaal afstemmen op de zoekopdrachten die worden gedaan als de feed van goede kwaliteit is en de belangrijkste gegevens bevat.

Heb je dus een webshop? Maar maak je nog niet (optimaal) gebruik van Shopping? Neem dan contact met ons op om te zien wat wij als Google Shopping specialist voor je kunnen betekenen.

Specialist in Google Shopping

Wil jij graag een Google Shopping specialist inhuren en AdWords uitbesteden aan een professionele Google partner? Wij helpen onze klanten in de vorm van AdWords pakketten, zo laat je het moeilijke werk aan ons over maar word je volledig op de hoogte gehouden van de prestaties en de kosten van jouw campagnes.

Contact met AdWords specialist

Neem contact op