Selecteer een pagina

Google Grants

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_custom_heading heading_semantic=”h1″ text_size=”h1″ text_font=”font-762333″ text_weight=”700″ separator=”yes” separator_color=”yes”]Google Ad Grants[/vc_custom_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Google Ad Grants biedt non-profitorganisaties, zoals goede doelen, musea, stichtingen en verenigingen, de mogelijkheid om gratis te adverteren via Google AdWords ter waarde van een bedrag van maximaal $10,000 USD per maand. Het programma is opgezet om organisaties te helpen hun boodschap bekend te maken bij een wereldwijd publiek om zo meer invloed uit te oefenen in de wereld.

Intussen zijn er wereldwijd al meer dan 20.000 organisaties in meer dan 50 landen aangesloten bij het programma en kun je op z’n minst zeggen dat het Google Ad Grants programma tot een noemenswaardige niche is uitgegroeid binnen het Paid Search landschap. In 2018 zijn er een aantal ingrijpende veranderingen in het Google Grants programma.

Wat bereik je als non-profitorganisatie met Google Grants?

Het inzetten van een Google Grants voor jouw non-profitorganisatie heeft diverse voordelen:

 • Meer zichtbaarheid bij jouw doelgroep
 • Meer traffic naar de website
 • Meer conversie in de vorm van meer donaties of leden.

Er zijn een aantal criteria die Google heeft opgesteld waar een non-profit aan moet voldoen voordat deze in aanmerking komt voor een Google Ad Grants account. Deze criteria zijn:

 1. Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)
 2. Sociaal Belang Behartigende Instelling (SBBI)
 3. Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF)

Richtlijnen Google Grants

Binnen Google Ad Grants zijn er een aantal richtlijnen om rekening mee te houden:

 • De advertenties zijn volledig gebaseerd op tekst. Afbeelding -of video advertenties zijn niet mogelijk.
 • Advertenties worden getoond in de zoekresultaten van Google onder de betalende adverteerders.
 • Campagnes moeten worden getarget op zoekwoorden.
 • Elke maand ontvang je een advertentietegoed van $10,000 USD per maand.
 • Er zijn in 2018 een aantal ingrijpende veranderingen gedaan in het Ad Grants programma, check ze hier: ‘Grote veranderingen in Google Ad Grants.

Google Grants uitbesteden

Wanneer je als non-profitorganisatie voldoet aan de criteria van Google, dan kan een Google Ad Grants account aangevraagd worden. Heb je onvoldoende kennis, ervaring, resources of tijd om de campagne optimaal op te zetten en het maximale resultaat er uit te halen? Neem dan contact op met ons. Wij kunnen samen met jou een Google Ad Grants account opzetten en deze beheren en optimaliseren, zodat je het maximale uit het Ad Grants account haalt! Voor meer informatie over onze werkwijze neem contact met ons op of kijk bij tarieven.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]